Durf jij kiezen voor focus ?

Wanderwood - coaching - focus

Ondernemen is vaak terecht komen in een jungle van veelheid. Je kan zoveel doen en ondernemen, maar wat kies je ? Waar focus je je op ? Als je niet kiest, doe je van alles en nog wat en loopt je energie naar verschillende zaken. Er komt wel beweging maar vaak niet de beweging die je wilt.

We durven niet kiezen, want dat is cliché, cliché . . . verliezen. En je kan alles, en je wil alles en dan ga je toch ook meer klanten aantrekken ? Wrong, focus op minder en de juiste zaken is wat je naar een duurzame beweging brengt en meer klanten, meer bereik, meer geloofwaardigheid.

Vind je het moeilijk om een focus te kiezen in je zaak ? Dan is deze coachoefening voor jou.


DURF JIJ KIEZEN ?

De coachoefening helpt jou focus te brengen in je zaak en impact te creëren. Ben je klaar met je eigen chaos en veelheid van dingen waaraan je energie verspilt ? Let's go !
 

1. Breng je zaak in kaart
Neem een wit blad en zet je zaak in het midden.

2. Geef je producten een plaats op het blad
Als je hetzelfde product aanbiedt voor een andere doelgroep, plaats je dit apart op je blad.

3. Noteer per product 3-5 acties
Dit zijn acties die je kan doen om je producten te promoten / verkopen / in de markt zetten. Als je je aanbod nog niet helemaal helder hebt, kan ook dit een eerste actie voor je zijn.

4. Waar gaat je aandacht intuïtief naartoe ? 
Observeer je blad nu. Waar gaat je aandacht naartoe ? Wat voelt aan als het meest haalbaar ? Wat kan jou op korte termijn het meest opbrengen als je hierop focust en er energie instopt ?
>> Wees eerlijk met jezelf en je tijd. Intuïtief weten we vaak wat de volgende stap is, maar er effectief voor kiezen en andere dingen loslaten is moeilijker. Zeker als het betekent dat we tijdelijk dingen loslaten die we heel graag willen bv weekend organiseren voor klanten (hoogste product in je aanbod). Ergens weet je dat dit nog te vroeg is en dat je eerst meer klanten moet genereren via laagdrempelige producten.

5. Selecteer nu 1 product en 1 bijhorende actie
Kies intuïtief 1 product uit dat jou met beperkte energie en moeite het meest gaat opleveren. Selecteer daarna 1 actie die je vandaag al kan doen.

6. Durf te kiezen om je hierop te focussen
Zet voor jezelf een termijn in je agenda hoe lang je de focus wil houden en plan je actie en eventuele volgende acties in.

7. Plan een datum in waarop je je resultaat evalueert en viert !

PS : deze coachoefening is gebaseerd op focus in je aanbod. Het kan zijn dat jouw zaak een andere focus nodig heeft momenteel (bv uitwerken van je aanbod, bepalen doelgroep, helder krijgen van je missie,... ). Je kan de oefening ook met deze elementen doen.


WIL JE FOCUS BRENGEN IN JE ZAAK EN DURVEN KIEZEN ?  
Dan coach ik je graag verder op dit thema ! We kijken naar wat jij nodig hebt om focus te brengen en te durven kiezen. Je ontdekt haalbare stappen die je minder energie kosten en meer opleveren voor jezelf en je zaak. 

Je eerste stap ? Plan je verkennend gesprek met mij in.

Let's Wander,
Shana