Coachoefening | bekrachtig jij jezelf ?

Photo by Daiga Ellaby on Unsplash

Deze week mocht ik inzichten ontvangen rond de relatie met mezelf. Deze kaart kwam op mijn pad : “Als ik aardiger tegen mezelf praat, word ik bekrachtigd in mijn vaardigheid om in mezelf te geloven.”

En tijdens het event The Future is Female, gaf een inspirerende spreekster mij ook een mooi inzicht : “Droom groot genoeg”, zei ze. “We denken klein als vrouw. Door gedachten en overtuigingen, houden we onszelf klein.”

Het is effectief zo dat het niet de anderen zijn die ons klein houden, maar wijzelf.

Ik voel het belang van klein of groot denken voor mijn leven en zaak. Klein denken houdt jou en je zaak letterlijk klein. Je mist kansen en je algemene welzijn is minder.

Vandaar deze coachoefening van mij aan jou.


COACHOEFENING : BEKRACHTIG JIJ JEZELF ?

 1. Neem 1u de tijd voor jezelf

 2. Ga naar een fijne plek

  Neem stiften en papier mee.

 3. Hoe ziet het eruit als jij jezelf bekrachtigt ?

  Neem een blad en je stiften. Kies intuitief een kleur of meerdere kleuren en maak een tekening vanuit je gevoel. Hoe ziet het eruit als je in je kracht staat ? Als je jezelf bekrachtigt ? Je hoeft hier niet te overdenken, laat je lichaam een tekening maken hoe het voelt.

 4. Ga staan op je blad en voel in
  Ga nu op je blad staan, sluit je ogen en voel in hoe het voor jou is om in je kracht te staan. Om door jezelf bekrachtigd te worden. Observeer je lichaam en wat je gewaar wordt. Maak contact met het gevoel.

 5. Laat gedachten opkomen en noteer ze
  Welke gedachten komen op als je in deze energie staat ? Welke dingen zeg je tegen jezelf als je daar staat ? Laat woorden en zinnen opkomen. Noteer ze op je blad.

 6. Hoe ziet het eruit als jij niet in je kracht staat ?
  Neem het blad en je stiften. Kies intuitief een kleur of meerdere kleuren en maak een tekening vanuit je gevoel. Hoe ziet het eruit als je niet in je kracht staat ? Als je jezelf neerhaalt ?

 7. Ga op je blad staan en voel in

  Ga nu op je blad staan, sluit je ogen en voel in hoe het voor jou is om niet in je kracht te staan. Om jezelf te ontkrachten. Observeer je lichaam en wat je gewaar wordt. Maak contact met het gevoel.

 8. Laat gedachten opkomen en noteer ze
  Welke gedachten komen op als je in deze energie staat ? Welke dingen zeg je tegen jezelf als je daar staat ? Laat woorden en zinnen opkomen. Noteer ze op je blad.

 9. Leg de papieren naast elkaar
  Neem de papieren samen en bekijk ze. Wat valt je op ? Wat doet het met jou ?

 10. Weet dat de keuze bij jou ligt

  Jij hebt op elk moment de mogelijkheid om te kiezen in welke energie je jezelf zet, voor welk blad je kiest. Weet dat het niet de anderen zijn maar jijzelf die je in de energie plaatst. Dit wil zeggen dat je het tij kan keren als je voelt dat je jezelf neerhaalt. Gebruik dan de bekrachtigende gedachten en maak contact met dat gevoel.


  Je kan de bladen blijven aanvullen als je bekrachtigende of neerhalende gedachten ontdekt. Hoe meer inzicht je krijgt, hoe meer mogelijkheden je jezelf biedt om naar je kracht te gaan.


WIL JE 3-WEKELIJKS COACHOEFENINGEN ONTVANGEN ?