blijf jij in je kracht staan ?

Wanderwood - coaching - ondernemer - plek innemen.jpg

Blijf jij bij wat jij gelooft en neem je stevig je plaats in ? We plooien ons vaak naar anderen omdat we willen goed doen voor hen. Daarbij doen we meestal niet goed voor onszelf. We passen ons aan en doen dingen die we niet wilden of waar we niet in geloven. We zetten de behoefte van de ander voor onze behoefte.

In mijn leven en omgeving ontdekte ik meerdere situaties. Ik werd gechallenged door een klant die iets van me vroeg waar ik niet in geloof, een vriend verdedigde zijn plek als teamhoofd toen een ander hem uitdaagde, een vriendin die na jaren kiest voor zichzelf en uit haar relatie stapt, een klant die achter haar prijzen bleef staan ondanks dat ze reacties kreeg dat ze te duur is. 

Standing your ground, opkomen voor wat je gelooft. Spannend, maar de moeite waard!


blijf jij in je kracht staan ? 

We komen allemaal situaties tegen waarin we uitgedaagd worden om onze plek in te nemen en in onze kracht te blijven staan. Ontdek via deze oefening hoe je dit kan doen.
 

1. Plan 60 minuten tijd voor jezelf in
 

2. Zoek een rustige plek waar je bij jezelf kan komen
De natuur is en blijft the perfect place :)
 

3. Doe je schoenen uit en plaats ze stevig op de grond
Zet je voeten op heupbreedte zodat je stevig op je twee voeten staat en evenwicht voelt.


4. Sluit je ogen en breng je aandacht naar je voeten
Voel hoe ze stevig op de grond staan en waar je zool de grond raakt. Doe dit gedurende 10 ademhalingen. Je kan deze ook wandelend doen met je aandacht naar je voeten en de ondergrond. 
 

5. Breng nu je aandacht naar de bovenkant van je buik
Hier zit je zonnevlecht die je ego, zelfvertrouwen en wilskracht bepaalt. Ze helpt je om dingen te doen, uitdagingen aan te gaan en keuzes te maken voor jezelf. Je hebt je eigen leven in handen en neemt verantwoordelijkheid. Je kan jezelf op een krachtige manier uitdrukken.
 

6. Er ontstaat een geel licht in de zonnevlecht dat groter wordt
De kleur van de zonnevlecht is geel. Laat nu een geel licht ontstaan in je zonnevlecht. Het begint klein en wordt groter en groter. Het verspreidt zich geleidelijk aan over heel je buik en lichaam.


7. Groei nu je kracht vanuit zelfliefde en zelfacceptatie
De kracht van je zonnevlecht groeit vanuit zelfliefde. Kies de mantra die je het meest raakt of laat zelf eentje opkomen en herhaal ze 20 keer in jezelf terwijl je het gele licht ervaart :

Ik hou van mezelf.
Ik accepteer mezelf.
Ik ben het waard om mijn grenzen te stellen.
Ik ben het waard om liefde, vriendelijkheid en respect te ontvangen.
Ik ben het waard om mijn l
Ik kies het beste voor mezelf.
Ik spreek mezelf krachtig uit.
Ik ben trots op mijn prestaties.
Ik eer mezelf.
Ik kies gezonde relaties.
Ik mag er zijn.
Ik heb mijn eigen leven in de hand.
Ik voel mijn eigen kracht.
Ik ben vrij om te kiezen in elke situatie.
Ik zoek kansen voor persoonlijke en spirituele groei.
Ik heb vrede met mezelf.
...
 

8. Neem een situatie die vandaag speelt
Kies een situatie uit je zaak of leven waarin je meer je plek wil innemen en krachtig wil handelen. Haal de situatie voor de geest en alle elementen die ermee te maken hebben. Personen, voorwerpen, plaats, tijdstip,.... Creëer de situatie in je hoofd en plaats jezelf erin. 


9. Voel jezelf in de situatie en maak contact met je zonnevlecht
Maak contact met je gevoel in de situatie. Hoe voelt de situatie voor jou ? Waar in je lichaam voel je iets ? Wat komt er op ? . . . Laat je gevoel zijn wat het is en en breng je aandacht opnieuw naar je zonnevlecht en het gele licht. Maak het opnieuw groter en als je ze helemaal voelt, ga je uitspreken wat je wil uitspreken in de situatie. Je kiest voor jezelf en wat jij gelooft. 


10. Herhaal de oefening nog een paar keer tot je echt het gevoel van kracht ervaart


11. Extra oefening voor de durvers ;)  
Neem je woorden en gevoel mee en ga de situatie in real life aan. Yes, you can. Stand your ground met alle respect voor de ander. 

 

12. Bedankt jezelf voor de tijd en energie die je aan jezelf geeft


wil jij jouw kracht ontdekken ? 

Je zaak en je leven gaan floreren als je kiest voor jezelf en handelt naar wat jij gelooft. Als je JA zegt tegen jezelf, zeg je JA tegen je zaak en leven wat meer goeds op je pad brengt. In Wanderwood gaan we samen aan de slag om jouw krachtige kern te ontwikkelen van waaruit jij met vertrouwen en zelfverzekerdheid jouw zaak en leven kan leiden.

Ik ontvang je heel graag in Wanderwood !