Herbron jezelf - hoe is het echt met jou ?

Zomer is voor mij een moment van ademen, terugtrekken in mezelf en opnieuw kracht vinden voor de tweede helft van het jaar. Ook de natuur is op haar hoogtepunt en alles valt even stil onder de zomerzon. Ook al heb je een drukke zomer, je kan niet om de energie heen die over ons allemaal valt.

Ik vind het bevrijdend om het toe te laten om in een rustigere vibe te gaan. Om dingen te doen die me deugd doen, die me rust brengen en energie geven. Zoals zwemmen, een boek lezen in mijn hangmat, wanderen in de natuur en een gezellige zomeravond beleven met vrienden. Zowel mijn lichaam, geest als 'spirit' voeden en aandacht geven.


HERBRON JEZELF - HOE IS HET ECHT MET JOU ?

In deze coachoefening ontdek je hoe het echt met je gaat. In de drukte en rush hebben we vaak minder contact met onszelf. Deze oefening helpt je om te voelen hoe het echt met je gaat en wat je kan doen om jezelf te herbronnen.

 

1. Zoek jezelf een plek waar jij je het best voelt
Neem tijd om jouw plek te kiezen en maak het jezelf zo aangenaam mogelijk, verwen jezelf maar een beetje ;) Zorg ervoor dat je papier en stiften bij hebt.

2. Teken een klaverblad (4) met een kern (1)

3. Kies een kleur per vlak en noteer er één van de volgende woorden bij :
Naast de klaverbladen : 'mijn lichaam', 'mijn geest', 'mijn emoties', 'ik en anderen' en in de kern het woord 'mijn spirit'. Hou de vakken vrij, dus noteer de woorden buiten de vlakken.

4. Neem een eerste kleur en vlak. Voel hoe het op dit vlak met jou is.
Kleur het vlak in met hoe het met jou is. Dus veel kleur is goed, weinig kleur is minder. Laat je gevoel je leiden en wees eerlijk tov jezelf. Zet de stift op je blad en kleur wat juist voelt.

5. Doe dit voor elk vlak.

6. Kijk naar je klaverblad. En stel jezelf de volgende vragen :
Wat valt je in het algemeen op ? Welke vlakken voelen goed en welke minder ? Welk vlak trekt je aandacht ?

7. Hoe is het echt met jou ?
Geef jezelf een eerlijk antwoord op deze vraag.

8. Jezelf herbronnen
Kies een vlak dat je graag anders wil (als er geen is, des te beter, enjoy :D). Wat kan jou helpen om jezelf op dit vlak te herbronnen ? Wat heb jij nodig om je op dit vlak weer goed te voelen ? Kies 1 ding dat je vanaf vandaag kan doen of dat je kan inplannen deze zomer om jou te helpen herbronnen.  Be kind to yourself, make it something you love.

9. Geniet van je zomer en gun het jezelf om te herbronnen.


WIL JIJ JEZELF HERBRONNEN IN DE PRACHTIGE ARDENNEN ?  
Deze zomer neem ik 6 ondernemers mee op Wanderweekend om samen te herbronnen in de natuur. Het is een mooie mix tussen doen en zijn en ik coach jou naar inzicht in jezelf en wat je nodig hebt om te herbronnen op de verschillende vlakken uit de oefening. Je gaat naar huis met rust, energie en een persoonlijk coachplan om jezelf en je zaak gezond te houden.

Nieuwsgierig naar meer ?!

Let's Wander,
Shana


WIL JIJ MEER COACHOEFENINGEN ONTVANGEN ?