Hoe ziet jouw money flow eruit ?

wanderwood - coaching - money flow.jpg

Hoe goed kan jij geld geven, ontvangen en hebben of ownen ? Geld is een belangrijk deel van ons leven en onze business. Zeker als ondernemer moet je anders leren omgaan met geld. Je hebt niet de zekerheid van een vast loon elke maand op je rekening. 

Geld flowt minder vast door je zaak en leven. Dit vraagt een andere houding. Een houding van vertrouwen, kijken naar je geld en er bewust mee omgaan. Leren wat je overtuigingen rond geld zijn en deze blokkades wegruimen zodat je vrij kan geven of investeren, ontvangen en hebben. Hoe ziet jouw flow eruit en wat is jouw bottleneck ?


HOE ZIET JOUW MONEY FLOW ERUIT ?

Ontdek jouw money flow en waar je jouw flow blokkeert.
 

Stap 1 - Neem een wit blad en stiften.

Stap 2 - Teken jouw money flow. 
Teken vrij, wat er in je opkomt. Zorg ervoor dat GEVEN, ONTVANGEN en HEBBEN een plaats hebben in je tekening.

Stap 3 - Observeer jezelf en het proces.
Wat ging vlot ? Wat ging minder vlot ? Waar twijfelde je over ? Waar was je zeker van ?

Stap 4 - Leg de tekening even aan de kant.
Leg ze op zij en neem ze later terug. Stel jezelf dan deze vragen : Wat valt er op ? Wat trekt jouw aandacht ? Heeft het te maken met geven ? Ontvangen ? Hebben ? 

Stap 5 - Toon je tekening aan een ander.
Laat je tekening aan anderen zien en vraag hen wat opvalt. Door je eigen observatie en die van de ander, ontdek je waar de bottleneck zit in je flow. 

Stap 6 - Formuleer je uitdaging.
bv Ik heb moeite met het 'hebben' van geld. Als ik het heb, geef ik het dadelijk weer uit. 

Stap 7 - Zoek 1 concrete actie die je vandaag kan doen.
Op basis van je uitdaging, zoek je nu naar een kleine actie die je vandaag kan doen om aandacht te hebben voor je uitdaging. Bv ik plan in om elke maand x € te sparen.

Stap 8 - Kijk wat het met je doet als je de actie uitvoert en beloon jezelf !
Yes, je bent weer gegroeid :)


Deze oefening geeft je een eerste inzicht en kleine actie rond jouw money flow. Onze overtuigingen en belemmeringen rond geld zitten vaak diep geworteld en beperken ons onbewust meer dan we denken. Als je de nood voelt om hier meer rond te werken, coach ik je graag verder. We gaan concreet aan de slag met je money flow en uitdaging zodat je vrijer met geld kan omgaan, vertrouwen hebt in de flow en kan groeien in jezelf en je zaak.