Sta jij achter je waarde ?

Wanderwood - Coaching - Ondernemer - Jouw waarde

Deze coachoefening is geïnspireerd op mijn eigen struggle. Ik verloor vorige week een potentiële klant bij onderhandeling over waarde terwijl de klik en nood er duidelijk was. In het begin was ik verontwaardigd. Hoe kan dat als het zo goed voelt ? Ik besefte snel dat er een les te leren was.

De les komt neer op mijn waarde durven stellen en beslissen zonder erop terug te komen. Mijn waarde en aanbod was gesteld vanuit mijn missie en waarin ik geloof, ik heb beslist hier achter te staan en te kiezen om een klant te verliezen... maar ook ruimte te maken voor klanten die mijn echte waarde betalen en mijn pad voeden.


COACHOEFENING

In deze coachoefening krijg je zicht op je waarde en aanbod en wat jij kan doen om erachter te staan. Niet van je pad te wijken zodat je klanten aantrekt die echt bij jou passen en je waarde betalen. Het gaat over vertrouwen in jezelf en je waarde en duidelijk te kiezen hiervoor. 

"Succesvolle mensen beslissen snel en definitief en veranderen traag van koers.
Anderen beslissen moeilijk en niet definitief en veranderen snel van richting." 
 

1. Bekijk je waarde en aanbod
Neem elk product en bijhorende prijs apart. Welk gevoel krijg je ? Voelt de waarde die je aan het product geeft goed ? Als je enige twijfel voelt, noteer dan een andere waarde bij het product. Doe dit tot je het juiste bedrag ziet staan. (Als dit een moeilijke oefening voor je is, coach ik je graag verder op dit thema - zie onderaan pagina).
 

2. Zet je aanbod en waarde in lijn met je pad
Plaats je volledige aanbod op papier. En stel jezelf deze vragen : Waar wil je naartoe met je bedrijf ? Wat wil je uitbreiden ? Waar zit het succes van je bedrijf, waar jij ook de meeste voldoening uithaalt ? Wat voelt niet meer goed ? Waar haal je geen energie uit of krijg je meer en meer frustratie van ?
 

3.  BESLIS wat je in je aanbod wil en wat niet meer
Durf keuzes te maken die niet meer goed voelen. Wat wil je niet meer aantrekken ? Wat wil je WEL aantrekken ? Hoe duidelijker jij bent in wat je wel en niet wil, hoe meer je aantrekt wat bij jouw bedrijf past. Onduidelijkheid trekt onduidelijkheid aan . . . 
 

4. Geef je nieuwe aanbod een plek
Neem een nieuw blad en schets je nieuwe aanbod erop. Enkel de zaken die goed voelen en die je wil verderzetten komen op dit blad. De rest niet meer. (Het kan zijn dat je nog inkomsten ontvangt voor een aanbod dat niet meer past maar nog een groot deel van je inkomen genereert. Je kan deze stroom laten lopen, maar in je energie, aandacht en communicatie bezig zijn om je nieuwe focus te voeden en hiervoor te kiezen).
 

5. IK BESLIS DAT . . . 
Neem nu een definitieve en duurzame beslissing. Eentje die dichtbij jezelf ligt en jou de dingen brengt die echt bij je passen. Kom hier de komende maanden niet meer op terug. Maak er 1 zin van die kort en krachtig is EN je beslissing volledig dekt. 
bv ik beslis dat ik klanten aantrek die mijn waarde betalen.
 

6. Herhaal je beslissing tot hij een deel van jezelf wordt
Schrijf je beslissing op en herhaal de zin zoveel mogelijk gedurende een week (meer dan 100keer) zodat het kan verankeren in je onderbewustzijn. Je kan ankers in je leven brengen bv screensaver, op je spiegel, meditatie, voor je gaat slapen, . . .  Als jij het gelooft, geloven anderen het ook.
 

7. Dare to say NO
Als je gechallenged wordt, met een klant of project dat niet meer bij jouw nieuwe richting past, durf dan nee te zeggen. Nee zeggen tegen het oude, is ja zeggen tegen het nieuwe. Je creëert zo ruimte om de nieuwe dingen aan te trekken en je verandering traag en duurzaam op te bouwen.
 

8. Veel geluk met je pad . . . want je bent het waard ;-) 


WIL JIJ SAMEN JE WAARDE BESLISSEN ?

Weet je niet goed wat jouw waarde en aanbod is of wat jou blokkeert om je waarde te vragen ? Dan coach ik je graag verder binnen Wanderwood. We kijken naar welke waarde voor jou goed voelt en hoe je ervoor kan zorgen dat je deze waarde ook kan ontvangen. Dat je de juiste klanten aantrekt en niet hoeft te blijven ploeteren met weinig geld of klanten die niet bij jou passen.

Zin om dit samen te ontdekken ?

Let's Wander,
Shana


WIL JE MEER COACHOEFENINGEN ONTVANGEN ?