Waar wil je hart naartoe ?

Wanderwood - coaching - hart.jpg

Where does your heart go when it wanders ? De dag van de liefde laat harten sneller slaan. Voor elkaar, voor de ander, . . . en hopelijk vooral ook voor jezelf. Ik ben lang single geweest en nu samen met een prachtige man. En ik voel het eens te meer : de belangrijkste liefdesrelatie is die met jezelf. Cliché, true, maar ook zo waar. We zijn vaak beter in het graag zien van de ander dan van onszelf. 

Je hart is een mooi kompas om dichterbij je natuur en je ware ID te komen. Het wijst je de weg naar een leven en werk dat bij je past én naar mensen en dingen die bij je passen. Je hart volgen is je natuur volgen. Waar wil jouw hart naartoe ? 


WAAR WIL JOUW HART NAARTOE ?

 

1. Gun jezelf 60 minuten me-time.
Ga naar een plaats die je blij maakt en veilig doet voelen. Laat je hart beslissen ;-)
Neem kleurstiften en een notebook / papieren mee.
 

2. Teken een groot hart in het midden van je blad.
Het is jouw hart. Teken en kleur het zoals jij het wil.
 

3. Maak het even stil bij jezelf. Sluit je ogen en breng je aandacht naar binnen.
Neem rustig enkele ademhalingen. Voel hoe het met je gaat. Alles wat opkomt is OK.
 

4. Breng nu je aandacht naar je thymusklier.
Ga met je aandacht naar je thymusklier. Deze ligt tussen je twee sleutelbeenderen aan je luchtpijp en is verbonden met je hart. Hier stappelen zich vaak blokkades op. Stuur het licht en warmte en glimlach ernaar. Neem je tijd en observeer hoe de klier zich stilaan opent als een bloem die ontluikt.
 

5. Breng nu je aandacht naar je hart.
Ga nu met je liefdevolle aandacht van de klier naar je hart. Glimlach ook hier en voel je hart ontspannen en zacht worden. Als je ergens spanning of gehaastheid ervaart, stuur je warm en helder licht naar die plaatsen en maak je ruimte voor liefde en zachtheid. 
 

6. Laat je hart gaan naar momenten waarin het gelukkig was.
Laat nu momenten opkomen waarin je hart blij was, warmte voelde, overliep van liefde, helemaal excited was om iets te doen, ... Je mag verschillende momenten laten binnenkomen. Kijk er liefdevol en zonder oordeel naar. Laat komen tot er niets meer is. 
 

7. Noteer nu de momenten op je blad.
Noteer elk moment apart en zet erbij welk element (persoon, plaats, situatie, thema, ...) je hart sneller deed slaan. Neem de tijd om het moment te voelen en de elementen eruit te halen.

bv Mijn fietstocht naar Arendonk waarin ik mijn intuitië volgde : avontuur, vrijheid, natuur, lichaam en spiritualiteit.


8. Wat zegt dit over jouw natuur ?
Bekijk je blad en ontdek wat het vertelt over wie je bent, wat jouw natuur is. 

bv Ik ben avontuurlijk, bewegelijk en spiritueel en ik hou van vrijheid en natuur.


9. Wanneer was de laatste keer dat je je hart volgde ?
Overloop je leven momenteel. Wanneer was de laatste keer dat je één van de elementen in je leven had ? 


10. Kies 1 element of moment van je blad dat je meer in je leven wil.
Kies nu 1 element van het blad dat je vandaag meer in je leven wil brengen om dichterbij jezelf te komen en jezelf graag te zien. Zoals altijd : hou het klein en haalbaar en plan het in je agenda in.


Happy Loveday ! X Shana


SAMEN je natuur ontdekken

Je hart volgen en meer naar je natuur leven, brengt je dichterbij een leven en zaak die bij je passen. Het geeft je energie, kracht, (zelf)vertrouwen en goesting. Wil jij ontdekken wat je hart wil en wat jouw natuur is ? Dan ontvang ik je graag in Wanderwood.

Sinds dit jaar heeft Wanderwood vanuit het hart ook een nieuwe tab op de website : SAMEN. Hier vind je avonturen waarin je samen met andere ondernemers kan groeien. Je ervaart de magie van een groep en het effect ervan op je groeiproces. Je staat niet alleen in je uitdaging. De groep is er voor jou als draagvlak en inspiratiebron.