Coachoefening | Wat heb jij al ontvangen in 2019 ?

tommy-pequinot-628396-unsplash.jpg

Begin 2019 zette je jouw intentie voor het nieuwe jaar. Je had een doel, wens of woord voor 2019 (via mijn coachoefening).

We zijn bijna eind juni en volgende week sluiten we een cyclus af met de zonnewende op 21 juni. Dé perfecte tijd om te kijken waar jij vandaag staat, welke groei je doorgemaakt hebt en wat jij al mocht ontvangen in 2019.

Het is zo krachtig om bewust stil te staan bij wat je realiseert in je leven en zaak. Vaak gaan we gewoon door en voelen we niet wat een moeite we gedaan hebben, hoe we energie gegeven hebben aan bepaalde zaken en hoe dankbaar en trots we mogen zijn. En dat we na onze inspanningen ook de vruchten mogen plukken en ontvangen.

Dus wat heb jij al ontvangen in 2019 ?


WAT HEB JIJ AL ONTVANGEN IN 2019 ?


1. Neem 1u tijd voor jezelf

2. Kies een plek die goed voelt voor jou
Neem stiften en papier mee.

3. Neem je woord of intentie voor 2019 erbij
Noteer er ook de invulling bij. Wat wilde je precies ontvangen, veranderen, bereiken ?

Mijn voorbeeld : Mijn woord was Show up. Ik wil mezelf meer tonen in mijn zaak en leven en mijn waarheid spreken.

4. Teken een lijn van januari tot juni
Neem een blad en stiften. Teken een horizontale lijn op je blad (landscape) van januari 2019 tot juni 2019.

5. Overloop nu de eerste 6 maanden van 2019
Noteer de zaken die jij gedaan hebt om je intentie waar te maken. Dit kunnen heel bewuste keuzes of acties van jezelf zijn of zaken die zich getoond hebben op jouw pad en bijdragen aan je intentie. Noteer ze op de lijn en wanneer ze juist plaatsvonden. Je kan je agenda erbij nemen om het concreter te maken.
Je kan kiezen om het voor je zaak te doen of je leven of beide.

Mijn voorbeeld voor mijn zaak :

 • Januari : deelgenomen aan webinar van Valerie rond storytelling en nadien ingeschreven voor haar traject om meer zichtbaar te zijn en mijn waarheid te delen via authentieke teksten + mezelf tonen bij netwerk VOKA en coworking

 • Februari : een online programma rond marketing opnieuw opgenomen + besloten om met KMO portefeuille te werken

 • Maart : Lies ontmoet en haar gevraagd om mij persoonlijk te coachen rond marketing en mijn interne blokkades hierrond + samenwerkingen afgezeggen om te focussen op mijn eigen aanbod

 • April : start van traject met Valerie en Lies + Lynn ontmoet en tijdens koffie besloten dat zij mijn foto’s gaat maken

 • Mei : audit van KMO portefeuille

 • Juni : fotoshoot met Lynn


6. Bekijk je lijn en uit de dankbaarheid naar jezelf

Bekijk nu je lijn en zie wat jij allemaal geinitieerd hebt voor jezelf en je zaak om je intentie waar te maken. Voel de dankbaarheid naar jezelf toe. Je hebt dit allemaal gerealiseerd, jij hebt het jezelf en je zaak gegund om te groeien. Jij hebt energie gegeven aan wat jij belangrijk vindt.
Schrijf nu onder je lijn een kort tekstje om jezelf te bedanken.


7. Noteer nu welke vruchten jij mag oogsten en ontvangen
Kijk naar waar je vandaag staat en welke concrete dingen je al mocht ontvangen dankzij jouw effort. Neem een nieuw blad en noteer erop alles wat je mocht ontvangen.

Mijn voorbeeld :

 • Persoonlijke teksten en verhalen waarin ik mezelf kan tonen en mijn waarheid spreken zodat ik zichtbaarder kan zijn in mijn zaak

 • Mooie foto’s die mezelf en mijn zaak op een authentieke manier weergeven

 • Inzicht in de essentie van mezelf en mijn zaak, van het aanbod dat ik wil bieden aan mijn klanten, waar ik voor wil staan

 • Een geslaagde audit met de KMO portefeuille

 • Meer tijd voor mijn eigen zaak en ideeën

 • Het aantrekken van nieuwe klanten

8. Kijk naar alles wat er vandaag al is en uit je dankbaarheid
Kijk naar je blad en voel de veelheid en overvloed aan wat je mag ontvangen. De vruchten en resultaten van jouw effort, van de energie die jij gegeven hebt aan jouw intentie. Realiseer je hoe mooi het is dat jij zelf de kracht hebt om iets werkelijkheid te maken. Dat jij de creator bent van jouw leven en zaak.

Schrijf opnieuw je dankbaarheid op naar jezelf.

9. Hoe wil jij dit vieren ?

Jij hebt zoveel moeite gedaan om jouw intentie waar te maken. Jij bent de drijvende kracht achter jouw intentie. Tijd om jezelf te bedanken en te belonen voor waar jij vandaag staat ! Kies een activiteit, kado, momentum, . . . dat jou vandaag heel erg blij zou maken. Wat kan jij aan jezelf geven om je te bedanken voor de effort en de oogst ?

10. Celebrate !
Plan jouw moment, koop jouw kado en geniet ervan !


WIL JIJ 3-WEKELIJKS COACHOEFENINGEN ONTVANGEN ?