Wat speelt er vandaag ?

Wanderwood - coaching - ondernemer - vandaag.jpg

De laatste weken leeft het thema verandering in mijn leven. Ik zit in een overgang om te verhuizen van Antwerpen naar Limburg. Van de stad naar de natuur. Ik sluit een hoofdstuk af en begin een nieuw avontuur !

En natuurlijk komt daar een heel proces bij kijken. Het gaat niet van de ene dag op de andere. De shift is al even bezig, ookal ben ik nog niet verhuist. Het beinvloedt mijn zijn, mijn leven, mijn werk. We zijn één geheel.

Ons werk is niet los te koppelen van ons leven. Toch betrapte ik mezelf erop dat ik dacht dat de verhuis nog geen impact had op Wanderwood. Dat ik gewoon mijn zaak kon verderzetten as such. Niet dus ;) Aandacht hebben voor alles wat er speelt in je leven en werk, maakt je bewust en daadkrachtig.
 


WAT SPEELT ER VANDAAG ?


1. Neem 1.5 uur tijd voor jezelf
Zoek een plaats die je rust geeft en neem papier en stiften mee.


2. Sluit je ogen en voel je lichaam
Observeer je gevoel en laat zijn wat er is. Adem diep in en uit. Bij elke uitademhaling geef je energie die je niet meer nodig hebt aan de aarde onder je voeten af. Bij elke inademhaling breng je nieuwe energie in je lichaam.


3. 'Wat speelt er vandaag in mijn leven ?'
Laat deze vraag even binnenkomen in jezelf. Hou je ogen gesloten en observeer welk gevoel je krijgt bij deze vraag. Laat komen wat wil opkomen (emotie, woorden, beelden, ....) en vertrouw erop dat wat zich eerst aandient, het goede is. Stel jezelf de vraag een aantal keren indien nodig. 


4. Teken en schrijf wat er opkomt
Neem een blad papier en stiften en teken en/of schrijf wat er opgekomen is. Dit mag abstract zijn of heel concreet. Alles mag er zijn. 


5. Maak het abstracte concreet en het concrete abstract
Wat je getekend hebt, ga je benoemen en wat je geschreven hebt, ga je tekenen. Zo zorg je ervoor dat zowel je gevoel als je hoofd een plaats krijgen.


6. Doe nu hetzelfde met de vraag : 'Wat speelt er vandaag in mijn werk ?' 
Neem een nieuw blad en doorloop de stappen 3 - 5 met de vraag wat er vandaag in je werk speelt.


7. Breng beide bladen nu samen
Bekijk beide bladen en omcirkel wat er vandaag het meest speelt in jouw leven en jouw werk. Breng de twee kernen nu samen op een derde blad. Wat vertelt dit jou ? Is er een verband tussen beiden ? Zijn ze gelinkt op een bepaalde manier ? Of net niet ?


8. Kom tot de essentie
Kan je de twee kernen samenbrengen ? Top, dan maak je er 1 geheel van. 
Kan je ze niet samenbrengen ? Kies dan de meest aanwezige om verder te gaan.


9. Noteer op welke manier de kern effect heeft op je leven en werk
Neem een nieuw blad en zet de kern in het midden. Noteer rond de kern welk effect het heeft op je leven en werk. Ook hier mag je alles laten komen. Vertrouw op wat zich aandient.


10. Geef het de juiste aandacht en maak keuzes
Beslis nu welke plek het voor je krijgt en welke keuzes je wil maken nu je dit weet. Wat heeft het nodig ? Op welke manier mag het er zijn ? Als het een plek krijgt, gaat het niet de overhand nemen en je leven en werk onbewust beinvloeden. Je hebt een keuze als je het de ruimte geeft. En . . . werk hoeft niet altijd voor leven te gaan. Het leven is wat er elke dag gebeurt, het werk is wat we in de tussentijd doen ;)

11. Bedankt jezelf om tijd te maken voor wat belangrijk is in je leven en werk


WANDERING AT SEA

Wil je meer aandacht geven aan jezelf en je leven ? Aan dat wat speelt in je kern ?
Kom het ontdekken tijdens onze zalige Wandering at Sea op 22 juni of 13 augustus >>