Wat weet je ?

Wanderwood - coaching - ondernemer - intuitie.jpg

Er is een verschil tussen weten en weten. Het weten met je hoofd en het weten met je buik. Voor mij maakt het weten met je buik, het leven simpel. Ik vermoei mezelf vaak als ik met mijn hoofd een beslissing wil maken of teveel nadenk over een vraagstuk. Je weet het meestal al vanaf de eerste seconde. 

En toch gaan we vaak verder nadenken. We  overladen ons weten met de buik met hoofdspinsels. We maken het niet stil genoeg om te luisteren, om ruimte te geven aan ons buikgevoel, om onze intuitie te laten spreken.

Onze intuïtie is er altijd voor ons. Het ligt zelf dichter bij onze natuur dan ons hoofd. Als je leert stil zijn, vertragen en ontvangen, kan je intuïtie je grootste kracht worden. Zowel in je leven als in je onderneming !


COACHOEFENING | WAT WEET JE ?
 

1. Neem 1.5u tijd voor jezelf


2. Ga naar een plek die je rust brengt

Neem papieren en stiften mee.


3. Sluit je ogen en maak het stil in jezelf
Ga in een comfortabele houding zitten en sluit je ogen. Ontspan je lichaam. Bij elke uitademhaling vloeit er spanning uit je lichaam. Je krijgt meer en meer ruimte en rust in je lichaam. Blijf met een aandacht enkele seconden bij deze ruimte en rust in jezelf.


4. Welke vraag of welk dilemma speelt er vandaag ?
Noteer de vraag of het dilemma waar je vandaag mee zit. Leg het papiertje voor je en sluit je ogen weer.
 

5. Stel jezelf de vraag : 'wat weet ik vanuit mijn buik, mijn intuitie ?'
Laat het eerste wat komt, opkomen. Vertrouw op dat wat komt. Je mag de vraag een paar keer in jezelf herhalen. Nadien noteer je alles wat je WEET vanuit je buik. Dit zijn vaak niet de logische  of 'gebruikelijke' keuzes ;)
 

6. Vind je het moeilijk om te luisteren naar je intuitie ? 
Als je moeite hebt met oefening 5, maak dan drie kolommen op een blad : IK DENK / IK VOEL / IK WEET. Neem je vraag er opnieuw bij en vul de verschillende kolommen in met betrekking tot je vraag. Noteer alles wat opkomt, censureer jezelf niet. Blijf schrijven tot er niets meer komt.

Bij IK WEET komt je intuitie te voorschijn. Mocht je er nog niet zijn, doe dan opnieuw hetzelfde met deze zinnen : WAT IK ECHT DENK / WAT IK ECHT VOEL / WAT IK ECHT WEET.
 

7. Train je intuïtie
Gebruik vanaf nu oefening 5 en/of 6 om je intuïtie te trainen. Maak bij komende vragen of dilemma's in je leven en onderneming tijd om eerst je intuitie te laten spreken. Hoe meer je haar inzet, hoe meer ze gaat spreken en hoe simpeler alles wordt. Ik doe het bijvoorbeeld ook met het inplannen van workshops ed. Ergens 'weet' je op welke dag het gaat vallen.


INTUITIEF LEVEN EN ONDERNEMEN | NAJAAR 2018

Wil jij echt leren leven en ondernemen vanuit je intuïtie ? Dan is dit 3-daags coachtraject jouw ding. Je leert voelen op fysiek, emotioneel en intuïtief niveau. Nadien ga je het voelen en weten omzetten naar concrete actie in je werk en leven. Het is een krachtige manier om bij jezelf te blijven en keuzes te maken die goed voelen voor jou.